Заявка и получаване на персонален Symbian сертификат

Можете да заявите и получите персонален Symbian сертфикат, благодарение на ентусиастите от http://allnokia.ru, на тази страница.

За целта е нужно да знаете IMEI номера на телефона, за който желаете сертификат, както и елементарни познания по руски. Последните са ви нужни за да отговорите на въпроса, който ви се задава от антиспам скрипта на сайта. Обикновен математически въпрос, но мисля, че в момента не е целта да правим курс по руски език. Ако не се справите, винаги ще намерите кой да ви преведе какво означава “дeвять плюс шecтнадцать”.

Забележка: Днес, 19.12.2010, заявявайки сертфикат на мой колега, видях, че има промяна в спам защитата на сайта. Променили са го към по-удобна, като причината вероятно е в разнородните посетители на сайта. Вече не е нужно да отговаряте на въпрос, написан на руски, а трябва да въведете няколкото цифри от полето под мястото за въвеждане на IMEI номера.

IMEI номера си можете да научите, като въведете от клавиатурата на телефона си *#06#.

Въвеждате IMEI номера, отговаряте на антиспам въпроса и след около 24 часа се връщате на същото място за да получите архив, в който ще има всичко необходимо, а именно cert и key файловете.
За да ги получите се налага отново да въведете IMEI номера на телефона си, за да получите вашия сертификат, а не някой друг.

Друго място, където можете да получите сертификат е китайския сайт http://cer.s603rd.cn/
Там процедурата е приблизително същата.

Искам да ви уверя, че не говоря, нито пиша на китайски. Ползвал съм услугите на Google Translate. Копирайте адреса на сайта, който съм ви посочил и с няколко кликвания ще го имате на английски, който ползвах аз. Посочете от какъв, на какъв език да е превода.
Резултата би трябвало да е такъв.

Та, в сайта въвеждате IMEI номера на телефона ви и въвеждате кода за сигурност. След като системата приеме въведеното от вас, ще получите съобщение, че след около 12 часа би трябвало отново да посетите сайта, за да изтеглите сертификата си.
Разбира се, освен ако не сте китаец или ползващ китайски, отново трябва да използвате Google Translate.

С това, завършвам статията за заявка и получаване на Symbian персонален сертификат за сигурност и идва ред за Част III, а именно обяснението как да подпишем приложението, което искате да инсталирате.

Symbian сертификати. Нова политика за сигурност.
Заявка и получаване на персонален сертификат.
Подписване на Symbian приложения online.
Подписване на Symbian приложения на компютър
Подписване на Symbian приложения на телефона
Най-чести съобщения за грешка при подписване на Symbian приложения

  • Чудесно, ама къде отиде Част III

  • Има я, извинения за закъснението.

Моля, бъдете българи, използвайте кирилица.

Можете да следите коментарите по тази тема, използвайки RSS 2.0 feed.