Изчистване на запазените пароли в Google Chrome

По подразбиране, Google Chrome предлага възможност за запаметяване на въведените в браузъра пароли, с цел улесняване на потребителя.
Това обаче е улеснение, ако има абсолютна сигурност, че компютъра се използва само от един потребител.
При ползване на компютъра от няколко човека, поне за мен, е малко смущаващо ако всеки седнал на машината, има достъп до всички сайтове, които посещавам, още повече ако влиза директно в профилите ми. И това по подразбиране.
По мое мнение по подразбиране би трябвало да е обратната възможност, да не предлага запомняне, а това да е опция по-късно при настройките.
Цел на настоящата тема е, как да изтрием вече запазените пароли, ако има такива или са импортирани от другите браузъри.
Натиснете малката икона, която е под формата на ключе, горе в дясната част на браузъра ви.

От падащото меню изберете “Опции”.


В отворилия ви се прозорец, преминете на средния таб, на “Лични неща”.
В секцията за пароли, трябва да направите две неща, като първото от тях е да укажете на Google Chrome от тук нататък да не ви предлага запомняне на паролите, които използвате.
Подчертавам, това е първото.


Кликнете върху позицията “Паролите да не се запазват никога”.
Второто, което трябва да направите е да изчистите паролите, които са запомнени до настоящия момент.
Можете да го направите, като натиснете бутона “Показване на запазените пароли”.
Колкото и да е изненадващо, да, браузъра наистина ще покаже запазените ви пароли, което за мен е смущаващо. Не знам какви са били мотивите на разработчиците на браузъра за вземане на такова решение.
След натискането на бутона “Показване на запазените пароли” ще ви се отвори прозореца “Пароли и изключения”, в който ще видите сайтовете, за които имате запазени пароли, потребителските имена с които влизате, както и запазените пароли след натискането на съответния бутон за показване. Под него. В чист текст.


Бихте могли да изчистите само някои от паролите, чрез посочването на конкретния сайт и натискане на бутона “Премахване”, както и изчистване на всички пароли, чрез “Премахване на всички”.
След като направите, това което искате натиснете бутона “Затвяряне”

Същия резултат можете да получите и по друг, в известен смисъл по-разширен начин, а именно чрез изчистване на данните от сърфирането, чрез изчистване на кеша на браузъра.
Това става, като след натискане на бутона “Опции” в менюто, използвате не втория таб “Лични неща”, а третия, “Разширени настройки”.


Там можете да натиснете бутона “Изчистване на данните от сърфирането” и в отворилия ви се прозорец да изберете конкретно данните, които да бъдат изчистени.
Една от тези позиции е “Изчистване на запазените пароли”.


Моя съвет е да маркирате всички позиции и да ги изчистите. И да го правите от време на време. Това ще изчисти историята на посещаваните от вас сайтове, както и доста други неща, в повечето случаи не толкова нужни.
Маркирате всички позиции или тези, които искате. От падащото меню “Изчистване на данните за следния период” избирате “Всичко” и натискате бутона “Изчистване на данните за сърфирането”.

Инсталиране на Google Chrome
Изчистване на запазените пароли и кеша в Google Chrome
Полезни съвети за Google Chrome

Моля, бъдете българи, използвайте кирилица.

Можете да следите коментарите по тази тема, използвайки RSS 2.0 feed.